Projectes Casa terra

PRISONERS ASSISTANCE NEPAL

13/09/2019 0:00:00

QUÈ ÉS PA NEPAL

Prisoners Assistance Nepal és l’organització que impulsa l’activista nepalesa Indira Ranamagar. Fa 30 anys que vetlla pels drets fonamentals de les dones, els infants i les preses del seu país.

PER QUÈ HI HA NENS I NENES A LES PRESONS?

Al Nepal, els fills i les filles dels presos viuen tancats amb els seus pares en presons precàries i superpoblades. Per a molts d’ells el món és tan petit com els m2 de la presó on viuen.

La societat nepalesa funciona per castes i, també, per fortes creences culturals com el karma. Les persones preses i les seves famílies són durament estigmatitzades i marginades. La presó els fa pertànyer a la casta més baixa de totes, la casta de les intocables, i creuen que l’energia del crim pot portar la destrucció a la família.

En aquest país, si una persona amb fills petits va a la presó, els infants hereten aquest karma i ningú se’n vol fer càrrec. Ni tan sols els familiars més propers.

Per aquests infants, l’única solució per no quedar-se sols al carrer és viure a dins de la presó.

COM SON LES PRESONS AL NEPAL?

Les condicions de les presons del Nepal són duríssimes. Els drets fonamentals dels presos i les seves famílies es veuen totalment ignorats per part del govern i la societat nepalesa.

Les persones internes hi viuen abandonades, dormint a terra per falta d’espai i en condicions higièniques i sanitàries deplorables. En alguns casos ni tan sols tenen accés a aigua potable.

Moltes d’elles pateixen greus malalties de salut mental que resten totalment desateses, i per increïble que sembli, és en aquest entorn on també hi viuen nens petits.

El sistema judicial al Nepal és molt dèbil, no hi ha investigacions dels delictes, tampoc judicis ni condemnes. Els presos, persones sense educació ni recursos, desconeixen els seus drets. Els que tenen diners, paguen i poden marxar. No hi ha justícia” denúncia l’Indira Ranamgar.  

QUÈ FA PA NEPAL?

L’organització ha rescatat més de2.000 nens i nenes que vivien en condicions inhumanes a dins de les presons.

PA Nepal acompanya de manera integral a les persones preses més vulnerables i a les seves famílies. Tant en la dura realitat a dins de les presons, com en la difícil reintegració posterior.

L’entitat vetlla per cobrir les necessitats més bàsiques d’un col·lectiu que viu amb els drets fonamentals totalment vulnerats. Ignorats pel govern i la societat nepalesa.

Ofereixen a les internes diferents programes educatius i d’alfabetització, formacions en l’àmbit sanitari, laboral i projectes d’artesania i agricultura.

Recorren regularment les presons de tot el país subministrant el que faci falta per cobrir les necessitats bàsiques dels interns. També per mantenir fort el vincle familiar entre els infants escolaritzats a l’organització i els seus pares presos. Acompanyen amb cura aquesta dura situació per afavorir la futura reunificació familiar.

Al costat mateix d’alguns dels centres penitenciaris, PA Nepal ha construït diversos centres de dia perquè els nens i nenes que segueixen vivint a la presó puguin gaudir d’un espai educatiu durant unes hores al dia.

La lluita incombustible de PA Nepal ha aconseguit coses tant fonamentals com que les persones preses tinguin garantit un àpat al dia.

Mentre el país no respongui pels drets fonamentals de totes aquestes persones, la tasca de PA Nepal és imprescindible i obligatòria. I a nosaltres ens tindran al seu costat.

LA FEINA AL TERRITORI

PA Nepal ha construït diferents escoles i cases d’acollida repartides per tot el país on ofereixen escolarització als fills de les persones internes i als de les famílies més vulnerables. Implicant a tota la comunitat per trencar l’estigma que el país té cap als presos.

A més, han creat una línia educativa pròpia basada en les necessitats especials d'aquests alumnes, el seu empoderament i la sostenibilitat del planeta. També ofereixen diferents programes pels joves que han crescut a les seves cases d’acollida en els camps de l’agricultura ecològica, la ramaderia, l’hosteleria, l’artesania o com a guies de muntanya.

PA Nepal treballa en programes específics per combatre la discriminació que viuen les dones al Nepal. L’organització cobreix les despeses de materials i taxes escolars a moltes noies que viuen en situació de pobresa, perquè puguin estudiar.

L’Indira Ranamagar, al capdavant de tota aquesta tasca, recorre incombustiblement el país oferint xerrades per sensibilitzar la població i exercir la pressió política necessària perquè el govern del Nepal es vegi obligat a atendre les seves responsabilitats.

LES ESCOLES “JUNKIRI”

Junkiri”, en nepalès, vol dir “Cuca de llum”. Simbolitza la llum única i singular que té a dins cada persona, i és el nom de les escoles de PA Nepal.

Aquest sistema educatiu desenvolupat per PA Nepal ofereix escolarització al voltant de 300 nens i nenes. L’educació Junkiri es basa en la vivència i la pràctica i, a part de les assignatures tradicionals i estàndards del sistema educatiu del país, es treballa l’agricultura, la cuina, la creativitat, etc.

Ofereixen una educació en contra la discriminació de la dona amb la finalitat de crear des de l’arrel una societat justa i igualitària.

Com ja us hem explicat, aquestes escoles acullen als fills de les preses i els de les famílies més vulnerables.

L’INDIRA, UNA VIDA DEDICADA ALS ALTRES

La seva és una història increïble de lluita i superació. Ella, com tantes nenes nepaleses crescudes en un entorn rural i de pobresa, no podia anar a l’escola perquè havia de treballar en les feines de la casa. Va créixer aprenent a llegir i a escriure de manera autodidacta, estudiant des de casa amb els llibres dels seus germans. Aquesta i tantes altres discriminacions de gènere van anar construint la seva personalitat.

D’adolescent, va inspirar-se en la tasca de la reconeguda escriptora i activista pels drets humans, Parijat, i al seu costat va començar a lluitar per garantir els drets de les persones més vulnerables.

De la mà de Parijat, l’Indira va entrar a les presons nepaleses i des de llavors no ha deixat de treballar-hi. L’any 2000 funda l’organització Prisoners Assistance Nepal, reconeixent els presos i les preses com a víctimes del sistema penal nepalès.

Des de llavors i fins avui, la seva missió no s’ha aturat ni un dia. La seva visió i la seva veu són universals i imprescindibles. La seva vida és sens dubte una de les més inspiradores dels nostres temps.

Aquella nena que no va poder anar a l’escola, ha acabat construint escoles per tot el país. Creant una línia educativa pròpia basada en l’acompanyament emocional, l’ecologisme i la sostenibilitat.

L’educació és un dret fonamental, l’única manera per poder-se valdre per un mateix, trencant els cercles del crim i la pobresa, començant a construir una societat lliure, justa i igualitària”, reivindica l’Indira Ranamagar.

Al seu costat treballem per acabar amb la presència de nens i nenes vivint a dins de les presons de Nepal i del món.

DES DE CASA TERRA

Des de Casa Terra ens encarreguem d’oferir un acompanyament integral a l’organització nepalesa. Tenim un equip de treball compartit amb el que estem connectades les 24h.

Actualment estem assumint els costos de la principal casa d’acollida de PA Nepal a Katmandú on resideixen els nens i nenes més petits i l’oficina de l’organització. 

Anar alliberant a l’organització local nepalesa de l’angoixa de buscar finançament regular per poder oferir una vida digna als centenars de nenes i nens que acompanyen, els permet centrar l’energia en el que és absolutament necessari; l’atenció, la vida i les cures. També la seva missió transformadora.

Tot això és possible gràcies a les persones que col·laboren periòdicament amb nosaltres. Tu també ho pots fer.

DONA ARA

Fotos: @bernatalmirall @xeviabrilphoto

 

Com col·laborar

Dona

Com col·laborar

29/06/2020 0:00:00

El 100% dels donatius van destinats als projectes de Casa Terra

Dona
Dona

Regala solidaritat

Com col·laborar

29/06/2020 0:00:00

Col·labora fent una compra a la nostra botiga

Regala solidaritat
Regala solidaritat

Organitza un esdeveniment

Com col·laborar

29/06/2020 0:00:00

Fes una festa solidària i ajuda a fer créixer Casa Terra

Organitza un esdeveniment
Organitza un esdeveniment

Fes un voluntariat

Com col·laborar

29/06/2020 0:00:00

Ajuda’ns a sensibilitzar sobre las tasca de l’entitat

Fes un voluntariat
Fes un voluntariat

Difon

Com col·laborar

29/06/2020 0:00:00

Comparteix Casa Terra a les teves xarxes socials

Difon
Difon

Consumeix responsablement

Com col·laborar

29/06/2020 0:00:00

Sigues el canvi que vols veure al món

Consumeix responsablement
Consumeix responsablement

Actualitat

★ DOS ANYS DE PRESENT I DE VIDA ★

Actualitat

27/09/2021 0:00:00

Dos anys juntes, plantant la llavor del món que totes mereixem. 2 petits anys, 2 grans projectes!

★ DOS ANYS DE PRESENT I DE VIDA ★
★ DOS ANYS DE PRESENT I DE VIDA ★

★ LA MUNTANYA MÉS ALTA DEL NEPAL, EL CAPITALISME ★

Actualitat

27/09/2021 0:00:00

La família de P.A Nepal i l'oficina del projecte s'han hagut de traslladar. L'especulació i la pressió del capitalisme expulsa de casa a la mateixa comunitat local.

★ LA MUNTANYA MÉS ALTA DEL NEPAL, EL CAPITALISME ★
★ LA MUNTANYA MÉS ALTA DEL NEPAL, EL CAPITALISME ★

★ SEGUIM A REPÚBLICA DEMOCRÀTICA DEL CONGO ★

Actualitat

26/09/2021 0:00:00

Des de fa un any, Casa Terra dona suport a l’organització local congolesa Etoile du Sud i la seva lluita a favor dels drets de les dones i del dret a la salut.

★ SEGUIM A REPÚBLICA DEMOCRÀTICA DEL CONGO ★
★ SEGUIM A REPÚBLICA DEMOCRÀTICA DEL CONGO ★

★ GRÀCIES A LES MESTRES ★

Actualitat

24/09/2021 0:00:00

Un cop acabat el darrer curs escolar, volem donar les gràcies a les més de 40 escoles i instituts del país valencià que han acollit els tallers de Casa Terra.

★ GRÀCIES A LES MESTRES ★
★ GRÀCIES A LES MESTRES ★

★ ALEGRIA I FUTUR A LES ESCOLES ★

Actualitat

06/04/2021 0:00:00

Una trentena d'escoles i instituts del País Valencià han començat els tallers de Casa Terra, inspirats en la vida i la lluita de l'activista nepalesa Indira Ranamagar.

★ ALEGRIA I FUTUR A LES ESCOLES ★
★ ALEGRIA I FUTUR A LES ESCOLES ★

★ 8M A CASA TERRA ★

Actualitat

08/03/2021 0:00:00

Avui reivindiquem el 8M compartint el documental “Mama Congo. Dones al cor de l’Àfrica”.

★ 8M A CASA TERRA ★
★ 8M A CASA TERRA ★

★ CONVIVÈNCIES EDUCATIVES ★

Actualitat

23/02/2021 0:00:00

Les companyes de Kuskaya han obert una nova edició de "Convivències Educatives Online", un taller per prendre consciència en sostenibilitat i ètica.

★ CONVIVÈNCIES EDUCATIVES ★
★ CONVIVÈNCIES EDUCATIVES ★

★ MEMÒRIA D'ACTIVITATS 2019 - 2020 ★

Actualitat

27/01/2021 0:00:00

Compartim la memòria d’activitats de l’entitat, en forma de revista, on podeu trobar els petits passos que hem fet durant aquests primers mesos de vida.

★ MEMÒRIA D'ACTIVITATS 2019 - 2020 ★
★ MEMÒRIA D'ACTIVITATS 2019 - 2020 ★

★ LA CUINA SOCIAL DE KATMANDÚ ★

Actualitat

19/12/2020 0:00:00

Des de fa més de 200 dies, la casa de PA Nepal s'ha convertit en la cuina social del centre de la ciutat. Cada dia es cuinen i reparteixen al carrer més de 800 àpats.

★ LA CUINA SOCIAL DE KATMANDÚ ★
★ LA CUINA SOCIAL DE KATMANDÚ ★

★ SETEMBRE SOLIDARI ★

Actualitat

14/12/2020 0:00:00

El passat mes de setembre vam celebrar el primer aniversari de Casa Terra amb tres jornades solidàries precioses a Llavorsí, València i Vic.

★ SETEMBRE SOLIDARI ★
★ SETEMBRE SOLIDARI ★

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les novetats, l’evolució dels projectes i els esdeveniments que organitzem des de Casa Terra

Nom complet:

Email:

  Acceptar condicions

enviant ...

 

Error :

PRISONERS ASSISTANCE NEPAL

Projectes Casa terra

13/09/2019 0:00:00

Actualment i amb l’objectiu d’acabar amb la presència de nens i nenes a les presons de Nepal i del món, estem acompanyant la increïble lluita de l’activista nepalesa Indira Ranamagar i la seva organització local Prisoners Assistance Nepal. Aquest és el primer projecte seleccionat per Casa Terra.

PRISONERS ASSISTANCE NEPAL
PRISONERS ASSISTANCE NEPAL

ETOILE DU SUD

Projectes Casa terra

27/01/2021 0:00:00

L’Etoile du Sud (Estel del Sud) és l’organització que defensa el dret a la salut a la República Democràtica del Congo. La seva líder a la província de Katanga és Mama Irène Kalenga. Fa més de 10 anys que lluita pels drets de les dones en els barris més pobres on no tenen cap tipus d’accés a la salut.

ETOILE DU SUD
ETOILE DU SUD